Welkom bij
HBS De
Alpenjagers

Handboogschutterij “hbs de alpenjagers ” is één van de grotere handboog verenigingen van Limburg, gelegen in de gemeente sittard. Wij zoeken continue naar de balans tussen de moderne sport en het ouderwetse verenigingsleven.bij hbs de alpenjagers kun je leren boogschieten tussen ervaren en beginnende schutters. Wij streven naar het aanbieden en promoten van de handboogsport in al haar facetten en op ieder gewenst niveau. Dit word zowel gedaan in team verband als op individuele basis waardoor uw vrije tijd door u kan worden ingedeeld. Door de enorme keuzevrijheid die wij aan onze leden geven kunnen wij meedraaien op het hoogste sportieve niveau en gelijktijdig nog altijd het ouderwets Limburgse verenigingsgevoel bieden.
Soorten

wedstrijdvormen

Image 1
25m 1 Pijl is een wedstrijdvorm die een ontzettend lange traditie kent in uitsluitend Nederland en België. Binnen onze vereniging is dit dan ook de meest beoefende tak van de sport.
Image 2
Indoor is wereldwijd de meest beoefende discipline en wordt verschoten volgens de reglementen van de wereld handboogbond World Archery. 2 x 10 ronden van 3 pijlen op 18 of 25 meter
Image 3
Bij een 3D wedstrijd loop je een parcours van ongeveer 30 doelen meestal door een bosrijke omgeving. Het doel is het simuleren van een jacht.